0

Goedele Liekens heeft huidkanker

Seksuoloog Goedele Liekens heeft huidkanker. Dat verdrietige nieuws deelt ze op haar Facebookpagina.

‘Jullie weten, het ligt niet in mijn aard om zaken te verbloemen’, schrijft de Belgische seksuoloog. ‘En ik wilde het jullie zelf vertellen. Ik heb huidkanker.’

We hebben een Wenskaarsje voor Goedele aangestoken. Je kunt zelf ook een kaarsje aansteken.

HUIDKANKER

Het begon enkele maanden geleden, schrijft Liekens, ‘met zo’n rare vlek waar dermatologen al jaren voor waarschuwen.’ De vlek werd weggehaald, maar dat bleek niet voldoende. Liekens moest onder het mes, ‘om het ding flink diep uit te snijden’. Maar het was al te laat, zo bleek. ‘De kankercellen hadden zich een weg in mijn lichaam gevonden en zaten reeds in de klieren.’ En dat kan leiden tot verdere uitzaaiingen, weet de seksuoloog. Het goede nieuws is dat het behandelbaar is, gaat Liekens verder. ‘Dat geluk heb ik.’

WERK OP LAAG PITJE

Ook vertelt ze haar volgers hoe het met haar gaat. Naar eigen zeggen heeft ze steeds vaker slechte dagen. Daarom heeft ze besloten haar werk, zowel in de politiek als in de media, op een laag pitje te zetten. ‘Ik heb mijn energie nu even voor iets anders nodig.’ Liekens benadrukt dat ze voorlopig geen interviews doet, en roept haar volgers op om met verdachte plekjes áltijd naar de huisarts te gaan. ‘Zorg goed voor jezelf, ik ga dat ook doen’, zo sluit de seksuoloog af.

 

Terug naar overzicht
Roteer je scherm